Pasi Mäenranta - PerusSuomalaiset
 

www.pasimaenranta.fi

PerusSuomalaisena ehdokkaana tarjoan varteenotettavan vaihtoehdon.

 | Pasi Mäenranta  | Pasin blogi  | Kirjoituksia  | Tapahtumia  | Vaaleista  | Ota yhteyttä  | Kunnallista  | 
Vaalitapahtumia
- 09.02.2019 - kirjoitus: 197

Laitan tähän alustavaa vaalikierrosta, joka tarkentunee kun aikataulut selviää.

Rauman torilla 9.2 klo: 09-12.30

Porissa Eetunaukiolla 16.2 klo:09-12.30

Lisää paikkoja ilmoitan, kun saan ns. Asiat luvitettua, jotta saa vaalitoimintaa harjoittaa alueella.Lisää kommentti | Näytä kommentitVaalitouhujen avausta.
- 04.02.2019 - kirjoitus: 196

Nyt alkaa vasta kunnolla minun vaalityö.
Perjantaina olimme katsomassa Lukko-Ässät jääkiekkoa Kivikylän areenalla, jossa oli paikalla Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja kansanedustaj Laura Huhtasaari.
Ilta oli kaikin puolin onnistunut, kun Lukkokin otti voiton Ässistä, mutta peliä antoisampaa oli keskustelut Lauran kanssa.

Paljon siis jää kansalta asioita tietämättömiin, kun on valloillaan tämä nykyinen ”vihapuhe” salailupolitiikka, mitä hallitus harjoittaa, käännetään keskusteluissa yleensä sivuraiteelle.
Laura kertoi hurjia hintalappuja turvapaikkahakijoiden kuluista valtioille, mihin hallitus on ”sitoutunut” kansainvälisillä sopimuksilla....hallituspuoluieden puheet ovat turhaa puhetta siitä mihin meidän suomalaisten pitää osallistua ns. taakanjaossa. Sitä vaaditaan, mutta siihen ei tarvitse osallistua siinä määrin mitä Suomi tekee, ei muutkaan EU maat osallistu, vaan koittavat kiertää asiaa kaikin keinoin.
Suomessa turvapaikkapolitiikkaa valtavaa bisnestä monella osa-alueella, että käytännössä se tarkoittaa suoraa tulonsiirtoa valtion kassasta yksityiselle sektorille...ja keitäkähän nämä suurimmat bisneksen tekijät ovatkaan? Keskustan, Kokoomuksen ja Demareiden väkeä...oliko yllätys? Minulle ei.

Lauran kanssa käytiin muitakin mielenkiintoisia juttuja, niin ilmastopolitiikasta kuin sähköautoista, ne on myös vedätystä pahemman kerran.

Ilmastopolitiikasta ja sähköautoista voit lukea myös näiltä kotisivuilta ”Kirjoituksia” osiosta.Lisää kommentti | Näytä kommentitHyvää joulu ja turvallista uuttavuotta 2019
- 23.12.2018 - kirjoitus: 195

Politiikka joutaa olemaan syrjässä joulun ajan, palataan siihen vasta ensivuonna.

HYVÄÄ JOULUA JA TURVALLISTA UUTTAVUOTTA 2019Lisää kommentti | Näytä kommentitRaiskaukset puhuttaa ja niin pitääkin.
- 07.12.2018 - kirjoitus: 194

Oulun raiskaustapaukset ovat käsittämättömän törkeitä ja mahtaako olla peräti vain "jäävuoren huippu", mikäli olen näistä viranomaisten kommentoinneista oikein ymmärtänyt.

Olen tästä asiasta puhunut jo siitä lähtien kun turvapaikkaturismi rantautui suomeen.
Vastustin turvapaikanhakijoiden kuntaan ottamista niinkuin kiintiöpakolaisiakin, koska todellisuudessa se ei auta ongelman syntysijoilla vaan oikeasti todella hätää kärsivät jäävät paikolleen pakolaisleireille.

Kiintiöpakolaiset on erikoinen nimitys ja mitä se tarkoittaa?
Kuka valitsee ne "kiintiöpakolaiset" leireiltä tuhansien joukosta?
Olettaa sopii että sielläkin on jokinlainen paremmuusjärjestys tai suosikkijärjestelmä...niitä on ollut aina ja tulee olemaan, sekin "kuuluu kulttuuriin".

Tämä turvapaikkaturisimi on bisnestä, kaukaa laskelmoitua ja suunniteltua toimintaa.
Se mikä turvapaikanhakijoiden intressi lähteä valtaisaan vaellukseen turvapaikkanimikkeellä, täytyy johtua organisoidusta toiminnasta.

Jokainen omalla järjellä ajatteleva tajuaa, että jos turvapaikkaa todella tarvitsee, niin luulisi olevan vahva pyrkimys itergroitua yhteiskuntaan.
Nyt kuitenkin olemme havainneet rajua häiriökäyttäytymistä niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa, turvapaikanhakijat ovat olleet niissä keskeisissä rooleissa.
Raiskaaminen, etenkin lasten ja nuorten raiskaaminen on todella kuvottavaa ja törkeää.
Raiskaaminen kohdistuu pieneen hauraaseen lapseen miesjoukolla, tämän täytyy olla jo laskelmoitua toimintaa.

Toivottavasti pian saadaan lakiin oikeat muutokset, jotta saataisiin poistettua maasta törkeästi käyttäyvät henkilöt. Singnaali ei ainakaan saa olla nykykäytännön tapainen, jossa käräjäoikeuden tuomiot esim. raiskaukseta jää jopa vain ehdolliselle tasolle.

Signaali ei voisi olla pahempi.Lisää kommentti | Näytä kommentitVeronkorotusta.
- 21.10.2018 - kirjoitus: 193

Aika mielenkiintoista että veronkorotus tulee lähes puskista, kun ottaa huomioon sen että, olemmehan (Kh puheenjohtajisto) monta kertaa viikossa asioimassa kaupungintalolla ja hallituksen puheenjohtaja jopa päivittäin.

Sen verran olen tässä touhussa ollut mukana että jos veronkorotuksille olisi painetta, niin alustavat keskustelut alkaa jo hyvissä ajoin toukokuun aikana eikä muutamaa päivää ennen kaupunginhallituksen talousarviokokouksia.

Sanotaan että eivät ihmiset muuta kunnasta pois jos veroäyri nousisi. Asia pitääkin ajatella vähän laajemmassa kuvassa, että ehkäpä eivät muuta pois, mutta eipä uusia veronmaksajiakaan kuntaan muuta jos pienempi prosentti löytyy naapurikunnasta... kyllähän tulevaisuuden veronmaksaja joka asuu nyt kotonaan Raumalla ja aloittaa oman talouden perustamista, niin saattaa hän sitten siirtyä naapurikuntaan?

Veroprosentin nosto on aina huono asia ellei sitä ennen ole tarkasteltu talouden lukuja ja onko ns. vanhoja rakenteita mitä ylläpidetään vain siksi että ne ”on aina ollut” tai ei ole rohkeutta muutokseen. Tämä ongelma paistoi läpi jo uudessa organisaatiomuutoksessa, jossa vain nimikkeitä vaihdeltiin ja ”kaikki oli taas hyvin”... vähän kuin pakkasella housuun virtsaaminen.
Mielenkiintoisen vivahteen antaa uuden toimialajohtajan palkkaaminen. ”Säästösyistä” ei paikkaa täytettäisikään... erikoinen pointti kun ottaa huomioon asia tuli esille vasta valintapäivänä...

Siitä sitten seuraavaksi blogissa vähäsenLisää kommentti | Näytä kommentitAiriston Helmi ja maakaupat
- 24.09.2018 - kirjoitus: 192

Venäläisten maakaupat puhuttaa ja hämmästyttää. Ollaan oltu liian sinisilmäisiä...muka. Rehellisesti sanottuna on oltu ahneita ja hölmöjä. Kirjoitin tästä jo vuonna 2008, onko siis ennustajan kykyjä? Ei vaan arkirealismia ja maalaisjärkeä.

Lukekaapa vanha blogikirjoitus.
Pidetään Suomi kokonaisena
- 04.03.2008 - kirjoitus: 34

Olen samoilla linjoilla kuin Timo Soini, että maapohjan myynti pitäisi kieltää EU.n ulkopuolisille maille ja siirtyä tontin vuokraamiseen.
”Oman ajatukseni veisin siinä vielä pitemmälle, että Myynti olisi kiellettyä kaikille ulkomaalaisille.”
Tietysti pitäisi ajatella asiaa myös myyjän puolelta että ison summan saaminen on niin helpompaa, mutta yhtä lailla sitten voisi tehdä vaikka 50v. vuokrasopimuksen.
Vuokrasopimuksesta voi tulevaisuudessa aina tarvittaessa neuvotella, samalla tietää kuka on sen maapalan todellinen omistaja ja kun maa on vuokrattua on omistajalla oikeus purkaa vuokrasopimus jos väärin käytöksiä ilmenee. Suomi on suhteellisen pieni maa, eikä täällä kannattaisi lähteä myymään sitä pala palalta.
Helposti siinä tulee käymään niin , että itä-Suomen järvien ympäristöt ostaa veli Venäläinen ja Suomalainen ei jää edes rannalle ruikuttamaan kun tuli myytyä rannat.
Nyt tarvitaankin kunnon malttia jotta homma ei karkaa käsistä, toivottavasti tämän ymmärtää kansalaiset itse jotta ei aina tarvita ruveta lakeja vääntämään.
Jos siitä säädetään laki, tulee jossain tulevaisuudessa vastaan joku ongelma, jota ei nyt pysty hahmottamaan.
” Pidetään Suomi itsellämme, joka pala”Lisää kommentti | Näytä kommentitOlen ehdokkaana eduskuntavaaleissa.
- 19.09.2018 - kirjoitus: 191

Olen siis Perussuomalaisten ehdokas eduskuntavaaleissa 2019.
Kiitos luottamuksesta.
Matka on vielä pitkä äänestyskopille, mutta tehdään työtä sen eteen että vaalitulos on riittävä, nähdään siis toreilla ja puhalletaan yhteiseen hiileen.Lisää kommentti | Näytä kommentitTurvapaikanhakijat ja maahanmuutto
- 18.03.2017 - kirjoitus: 190

Olen taasen kerran ollut keskustelemassa toreilla kansalaisten kanssa erilaisista asioista ja täytyy myöntää että se on hienoa.
Kuinka se aina vaan "koukuttaa" jäädä jutustelemaan asioista kuin asioista ja aika menee ihan siivillä.

Yllättävää...No ei oikeastaan ole että keskustelu siirtyy aika usein turvapaikanhakijoihin ja maahanmuuttajiin.
Aika moni pitää sitä samana asiana, kiitos väärän informaation millä yritetään sekoittaa asioita.
Olenkin ottanut keskusteluissa heti alkuun pienen tarkennuksen mitä on maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat.
Sitten keskustelu meneekin pääosin turvapaikanhakijoiden nimekkeen mukaan.

Kansalaisten järkeen ei sovi että sieltä tulee nuoria miehiä rutisemaan ja valittamaan tänne.
Sitäkään ei ymmäretä, että tullaan hakemaan turvaa ja kuitenkin eletään kuin kuninkaat.
Ollaan ylimielisä ja tehdään rikoksia.
Totesin jakavan heidän kanssaan saman ajatusmaailman ja tekeväni työtä asian korjaamiseksi.

Naiset ja lapset olisivat saaneet tulla turvapaikkaa hakemaan.
Se oli yleinen mielipide.
Sen jopa minäkin ymmärrän.


Tämä aihe puhuttaa ja vie paljon energiaa vaalityössä, mutta hyvä, tiedän ainakin toimivani oikein "linjani mukaisesti.Lisää kommentti | Näytä kommentitRauman Torilla.
- 11.03.2017 - kirjoitus: 189

Aurinko suosi Perussuomalaisten vaalitapahtumia näinä viikonloppuina, kun olemme torilla vaalitapahtumaa pitäneet.

Kansanedustaja Simon Elo oli 28.1 ja silloinkin olosuhteet olivat mainiot, keskutelijoita riittää ja Simon Elo saikin vastailla tiiviisti erilaisiin kysymyksiin.

4.3 olikin paikalla SoTeministeri Pirkko Mattila, Kansanedustajat Leena Meri ja Ville Tavio.
Myös työmies Matti Putkonen ja Eduskunta avustajia.
Väkeä riitti runsaasti, puheensorinasta päätellen oli kuntalaisilla muutakin asiaa kuin makkaran hakeminen.
Muistakaa hyödyntää myös eduskunta-avustajia silloin jos et pääse ihan keskustelukontaktiin kansanedustajan kanssa, sitäkin kautta asiaan saa vastauksen tai vietyä eteenpäin.

Tänään 11.3 oli todella paljon väkeä liikkeellä ja yhteän syynä on varmasti kaunis kevätpäivä, aurinko lämmittää jo mukavasti, joten voi ihan keskittyä olemiseen eikä lämpöisenä pysymiseen.
Paikalle oli kutsuttu työ ja oikeusministeri Jari Lindström, mutta oli estynyt tulemasta koska oli jäänyt sairauslomalle.
Paikalle pääsi onneksi kansanedustaja Laura Huhtasaari, hänellä riitti kuulijakuntaa ympärillään aivan koko ajan.
Tapahtumat on olleet kaikin puolin onnistuneita ja keskusteluja on käyty Rauman Perussuomalaisten ehdokkaiden runsaasti, onhan nämä tärkeät vaalit juuri oman kuntalaisille.

Paljon kuitenkin puhutaan valtakunnan asioista, eikä käy kiistäminen etteikö olisi korjattavaa sillä tasollakin.

Vielä on vaaliaikaa jäljellä, joten toivotaan että ehdimme vielä saamaan vierailijoita muinakin viikonloppuina.

Lisää kommentti | Näytä kommentitJälleen kerran vaalit
- 26.02.2017 - kirjoitus: 188

Niin, on taas vaalien aika ja lupausten aika. Mitä luvataan se myös pitää olla pyrkimys pitämään.

Kunnallisessa päätännässä on se vinha ero, että siellä joudutaan päättämään ennalta sovittujen (helppo osuus) ja yllättävien uusien kulujen sekä määräysten mukaan. (hankala osuus)

Joka tapauksessa ei ole vaikea arvata että tuleva 4 vuotiskausi uudella valtuustolla on haasteellinen. Todennäköisesti uusia valtionosuus leikkauksia tuodaan eteen, johon haetaan rahoitus omasta kassasta.

Mielenkiintoinen kustannusansa laukeaa n. 3 vuoden päästä, kun 13.2.2017 Rauman kaupunginhallitus teki päätöksen §74 "Kuntaan osoittamista ja kotoutumisen edistämistä koskevan sopimuksen hyväksyminen"

Silloin valtionosuus loppuu ja koko hoito rahoitetaan kaupungin kassasta.

Voi vain miettiä mistä nuo rahat kaivetaan...lasku on iso. Puhutaan X määrä euroja/henkilö, joka päivä, joka viikko, vuosi...10 vuotta?

Tuo valtava lasku ei ole yllätys kh-jäsenille, koska se selviää minun eriävästä mielipiteestäkin.

Lainaus eriävästä mielipiteestä.
"Kuten jo vuoden 2016 päätöksen eriävässä mielipiteessä totesin: Sisäministeriön, ELY -keskuksen ja Kuntaliiton kirje Suomen kunnille 21.9.2015 ilmoittaakin jo hyvin selkeästi että ”kuntien on varauduttava siihen, että kotouttamistyöhön voidaan tarvita myös muuta kunnan rahoitusta”."

Kustannusansa laukeaa vielä sitä mukaan kun he saavat Suomen kansalaisuuden.

Onko meillä varaa tähän?
Minun mielestä ei, mutta muut kh-jäsenet betonoi päätöksen. Toisten rahoja on niin helppo jakaa...minä olisin kyllä löytänyt noille rahoille tarvitsijoita omasta kaupungistakin.
Jos tuo asia kismittää sinua, niin kannattaa vähän miettiä.Lisää kommentti | Näytä kommentit

Pasin blogi» Siirry etusivulle
» Näytä kirjoitukset
» Näytä kommentit
» Lisää kirjoitus» Etsi blogistawww.perussuomalaiset.fiTämä sivu on ladattu
302,202
kertaa 1.1.2007 jälkeen.

PerusSuomalainen vaihtoehto Rauman ja Satakunnan edunvalvontaan.  © 2007-2008 Pasi Mäenranta