Pasi Mäenranta - PerusSuomalaiset
 

www.pasimaenranta.fi

PerusSuomalaisena ehdokkaana tarjoan varteenotettavan vaihtoehdon.

 | Pasi Mäenranta  | Pasin blogi  | Kirjoituksia  | Tapahtumia  | Vaaleista  | Ota yhteyttä  | Kunnallista  | 
Raiskaukset puhuttaa ja niin pitääkin.
- 07.12.2018 - kirjoitus: 194

Oulun raiskaustapaukset ovat käsittämättömän törkeitä ja mahtaako olla peräti vain "jäävuoren huippu", mikäli olen näistä viranomaisten kommentoinneista oikein ymmärtänyt.

Olen tästä asiasta puhunut jo siitä lähtien kun turvapaikkaturismi rantautui suomeen.
Vastustin turvapaikanhakijoiden kuntaan ottamista niinkuin kiintiöpakolaisiakin, koska todellisuudessa se ei auta ongelman syntysijoilla vaan oikeasti todella hätää kärsivät jäävät paikolleen pakolaisleireille.

Kiintiöpakolaiset on erikoinen nimitys ja mitä se tarkoittaa?
Kuka valitsee ne "kiintiöpakolaiset" leireiltä tuhansien joukosta?
Olettaa sopii että sielläkin on jokinlainen paremmuusjärjestys tai suosikkijärjestelmä...niitä on ollut aina ja tulee olemaan, sekin "kuuluu kulttuuriin".

Tämä turvapaikkaturisimi on bisnestä, kaukaa laskelmoitua ja suunniteltua toimintaa.
Se mikä turvapaikanhakijoiden intressi lähteä valtaisaan vaellukseen turvapaikkanimikkeellä, täytyy johtua organisoidusta toiminnasta.

Jokainen omalla järjellä ajatteleva tajuaa, että jos turvapaikkaa todella tarvitsee, niin luulisi olevan vahva pyrkimys itergroitua yhteiskuntaan.
Nyt kuitenkin olemme havainneet rajua häiriökäyttäytymistä niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa, turvapaikanhakijat ovat olleet niissä keskeisissä rooleissa.
Raiskaaminen, etenkin lasten ja nuorten raiskaaminen on todella kuvottavaa ja törkeää.
Raiskaaminen kohdistuu pieneen hauraaseen lapseen miesjoukolla, tämän täytyy olla jo laskelmoitua toimintaa.

Toivottavasti pian saadaan lakiin oikeat muutokset, jotta saataisiin poistettua maasta törkeästi käyttäyvät henkilöt. Singnaali ei ainakaan saa olla nykykäytännön tapainen, jossa käräjäoikeuden tuomiot esim. raiskaukseta jää jopa vain ehdolliselle tasolle.

Signaali ei voisi olla pahempi.Lisää kommentti | Näytä kommentitVeronkorotusta.
- 21.10.2018 - kirjoitus: 193

Aika mielenkiintoista että veronkorotus tulee lähes puskista, kun ottaa huomioon sen että, olemmehan (Kh puheenjohtajisto) monta kertaa viikossa asioimassa kaupungintalolla ja hallituksen puheenjohtaja jopa päivittäin.

Sen verran olen tässä touhussa ollut mukana että jos veronkorotuksille olisi painetta, niin alustavat keskustelut alkaa jo hyvissä ajoin toukokuun aikana eikä muutamaa päivää ennen kaupunginhallituksen talousarviokokouksia.

Sanotaan että eivät ihmiset muuta kunnasta pois jos veroäyri nousisi. Asia pitääkin ajatella vähän laajemmassa kuvassa, että ehkäpä eivät muuta pois, mutta eipä uusia veronmaksajiakaan kuntaan muuta jos pienempi prosentti löytyy naapurikunnasta... kyllähän tulevaisuuden veronmaksaja joka asuu nyt kotonaan Raumalla ja aloittaa oman talouden perustamista, niin saattaa hän sitten siirtyä naapurikuntaan?

Veroprosentin nosto on aina huono asia ellei sitä ennen ole tarkasteltu talouden lukuja ja onko ns. vanhoja rakenteita mitä ylläpidetään vain siksi että ne ”on aina ollut” tai ei ole rohkeutta muutokseen. Tämä ongelma paistoi läpi jo uudessa organisaatiomuutoksessa, jossa vain nimikkeitä vaihdeltiin ja ”kaikki oli taas hyvin”... vähän kuin pakkasella housuun virtsaaminen.
Mielenkiintoisen vivahteen antaa uuden toimialajohtajan palkkaaminen. ”Säästösyistä” ei paikkaa täytettäisikään... erikoinen pointti kun ottaa huomioon asia tuli esille vasta valintapäivänä...

Siitä sitten seuraavaksi blogissa vähäsenLisää kommentti | Näytä kommentitAiriston Helmi ja maakaupat
- 24.09.2018 - kirjoitus: 192

Venäläisten maakaupat puhuttaa ja hämmästyttää. Ollaan oltu liian sinisilmäisiä...muka. Rehellisesti sanottuna on oltu ahneita ja hölmöjä. Kirjoitin tästä jo vuonna 2008, onko siis ennustajan kykyjä? Ei vaan arkirealismia ja maalaisjärkeä.

Lukekaapa vanha blogikirjoitus.
Pidetään Suomi kokonaisena
- 04.03.2008 - kirjoitus: 34

Olen samoilla linjoilla kuin Timo Soini, että maapohjan myynti pitäisi kieltää EU.n ulkopuolisille maille ja siirtyä tontin vuokraamiseen.
”Oman ajatukseni veisin siinä vielä pitemmälle, että Myynti olisi kiellettyä kaikille ulkomaalaisille.”
Tietysti pitäisi ajatella asiaa myös myyjän puolelta että ison summan saaminen on niin helpompaa, mutta yhtä lailla sitten voisi tehdä vaikka 50v. vuokrasopimuksen.
Vuokrasopimuksesta voi tulevaisuudessa aina tarvittaessa neuvotella, samalla tietää kuka on sen maapalan todellinen omistaja ja kun maa on vuokrattua on omistajalla oikeus purkaa vuokrasopimus jos väärin käytöksiä ilmenee. Suomi on suhteellisen pieni maa, eikä täällä kannattaisi lähteä myymään sitä pala palalta.
Helposti siinä tulee käymään niin , että itä-Suomen järvien ympäristöt ostaa veli Venäläinen ja Suomalainen ei jää edes rannalle ruikuttamaan kun tuli myytyä rannat.
Nyt tarvitaankin kunnon malttia jotta homma ei karkaa käsistä, toivottavasti tämän ymmärtää kansalaiset itse jotta ei aina tarvita ruveta lakeja vääntämään.
Jos siitä säädetään laki, tulee jossain tulevaisuudessa vastaan joku ongelma, jota ei nyt pysty hahmottamaan.
” Pidetään Suomi itsellämme, joka pala”Lisää kommentti | Näytä kommentitOlen ehdokkaana eduskuntavaaleissa.
- 19.09.2018 - kirjoitus: 191

Olen siis Perussuomalaisten ehdokas eduskuntavaaleissa 2019.
Kiitos luottamuksesta.
Matka on vielä pitkä äänestyskopille, mutta tehdään työtä sen eteen että vaalitulos on riittävä, nähdään siis toreilla ja puhalletaan yhteiseen hiileen.Lisää kommentti | Näytä kommentitTurvapaikanhakijat ja maahanmuutto
- 18.03.2017 - kirjoitus: 190

Olen taasen kerran ollut keskustelemassa toreilla kansalaisten kanssa erilaisista asioista ja täytyy myöntää että se on hienoa.
Kuinka se aina vaan "koukuttaa" jäädä jutustelemaan asioista kuin asioista ja aika menee ihan siivillä.

Yllättävää...No ei oikeastaan ole että keskustelu siirtyy aika usein turvapaikanhakijoihin ja maahanmuuttajiin.
Aika moni pitää sitä samana asiana, kiitos väärän informaation millä yritetään sekoittaa asioita.
Olenkin ottanut keskusteluissa heti alkuun pienen tarkennuksen mitä on maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat.
Sitten keskustelu meneekin pääosin turvapaikanhakijoiden nimekkeen mukaan.

Kansalaisten järkeen ei sovi että sieltä tulee nuoria miehiä rutisemaan ja valittamaan tänne.
Sitäkään ei ymmäretä, että tullaan hakemaan turvaa ja kuitenkin eletään kuin kuninkaat.
Ollaan ylimielisä ja tehdään rikoksia.
Totesin jakavan heidän kanssaan saman ajatusmaailman ja tekeväni työtä asian korjaamiseksi.

Naiset ja lapset olisivat saaneet tulla turvapaikkaa hakemaan.
Se oli yleinen mielipide.
Sen jopa minäkin ymmärrän.


Tämä aihe puhuttaa ja vie paljon energiaa vaalityössä, mutta hyvä, tiedän ainakin toimivani oikein "linjani mukaisesti.Lisää kommentti | Näytä kommentitRauman Torilla.
- 11.03.2017 - kirjoitus: 189

Aurinko suosi Perussuomalaisten vaalitapahtumia näinä viikonloppuina, kun olemme torilla vaalitapahtumaa pitäneet.

Kansanedustaja Simon Elo oli 28.1 ja silloinkin olosuhteet olivat mainiot, keskutelijoita riittää ja Simon Elo saikin vastailla tiiviisti erilaisiin kysymyksiin.

4.3 olikin paikalla SoTeministeri Pirkko Mattila, Kansanedustajat Leena Meri ja Ville Tavio.
Myös työmies Matti Putkonen ja Eduskunta avustajia.
Väkeä riitti runsaasti, puheensorinasta päätellen oli kuntalaisilla muutakin asiaa kuin makkaran hakeminen.
Muistakaa hyödyntää myös eduskunta-avustajia silloin jos et pääse ihan keskustelukontaktiin kansanedustajan kanssa, sitäkin kautta asiaan saa vastauksen tai vietyä eteenpäin.

Tänään 11.3 oli todella paljon väkeä liikkeellä ja yhteän syynä on varmasti kaunis kevätpäivä, aurinko lämmittää jo mukavasti, joten voi ihan keskittyä olemiseen eikä lämpöisenä pysymiseen.
Paikalle oli kutsuttu työ ja oikeusministeri Jari Lindström, mutta oli estynyt tulemasta koska oli jäänyt sairauslomalle.
Paikalle pääsi onneksi kansanedustaja Laura Huhtasaari, hänellä riitti kuulijakuntaa ympärillään aivan koko ajan.
Tapahtumat on olleet kaikin puolin onnistuneita ja keskusteluja on käyty Rauman Perussuomalaisten ehdokkaiden runsaasti, onhan nämä tärkeät vaalit juuri oman kuntalaisille.

Paljon kuitenkin puhutaan valtakunnan asioista, eikä käy kiistäminen etteikö olisi korjattavaa sillä tasollakin.

Vielä on vaaliaikaa jäljellä, joten toivotaan että ehdimme vielä saamaan vierailijoita muinakin viikonloppuina.

Lisää kommentti | Näytä kommentitJälleen kerran vaalit
- 26.02.2017 - kirjoitus: 188

Niin, on taas vaalien aika ja lupausten aika. Mitä luvataan se myös pitää olla pyrkimys pitämään.

Kunnallisessa päätännässä on se vinha ero, että siellä joudutaan päättämään ennalta sovittujen (helppo osuus) ja yllättävien uusien kulujen sekä määräysten mukaan. (hankala osuus)

Joka tapauksessa ei ole vaikea arvata että tuleva 4 vuotiskausi uudella valtuustolla on haasteellinen. Todennäköisesti uusia valtionosuus leikkauksia tuodaan eteen, johon haetaan rahoitus omasta kassasta.

Mielenkiintoinen kustannusansa laukeaa n. 3 vuoden päästä, kun 13.2.2017 Rauman kaupunginhallitus teki päätöksen §74 "Kuntaan osoittamista ja kotoutumisen edistämistä koskevan sopimuksen hyväksyminen"

Silloin valtionosuus loppuu ja koko hoito rahoitetaan kaupungin kassasta.

Voi vain miettiä mistä nuo rahat kaivetaan...lasku on iso. Puhutaan X määrä euroja/henkilö, joka päivä, joka viikko, vuosi...10 vuotta?

Tuo valtava lasku ei ole yllätys kh-jäsenille, koska se selviää minun eriävästä mielipiteestäkin.

Lainaus eriävästä mielipiteestä.
"Kuten jo vuoden 2016 päätöksen eriävässä mielipiteessä totesin: Sisäministeriön, ELY -keskuksen ja Kuntaliiton kirje Suomen kunnille 21.9.2015 ilmoittaakin jo hyvin selkeästi että ”kuntien on varauduttava siihen, että kotouttamistyöhön voidaan tarvita myös muuta kunnan rahoitusta”."

Kustannusansa laukeaa vielä sitä mukaan kun he saavat Suomen kansalaisuuden.

Onko meillä varaa tähän?
Minun mielestä ei, mutta muut kh-jäsenet betonoi päätöksen. Toisten rahoja on niin helppo jakaa...minä olisin kyllä löytänyt noille rahoille tarvitsijoita omasta kaupungistakin.
Jos tuo asia kismittää sinua, niin kannattaa vähän miettiä.Lisää kommentti | Näytä kommentitRauhallista Joulua ja turvallista uuttavuotta 2017
- 22.12.2016 - kirjoitus: 187

Niin, hyvää Joulua toivotan kaikille.

Nykyisin on niin kiire että ei paljon blogia ehdi/ jaksa kirjoitella....no syy kai tuokin.
Kun vain aika ei tunnu riittävän ja ollaan koko ajan menossa, niin tuo blogikirjoittelu ei vain mahdu kymmenen kärkeen prioriteettilistalla.

Josko vuosi -17 toisi tänne lisää tekstiä...ehkäpä.Lisää kommentti | Näytä kommentitKiireellinen kysely, vastaanottokeskus, tällä kertaa tosi kyseessä.
- 03.10.2015 - kirjoitus: 186

Tässä nyt lyhyesti.
Vastustan vastaanottokeskuksen perustamista Raumalle.

Syy on yksinkertainen, ei ole sopivia tiloja tarjolla.

Nyt on tarjottu Uotilan yläastetta, josta lähti oppilaat evakkoon homeongelmien vuoksi.

Ei siis sovellu vastaanottokeskukseksi millään muotoa.
Miksi se soveltuisi tähän?

Homeelle altistuneet asukkaat voisivat vaatia elinikäisiä korvauksia hengitystieongelmiin, eikä sitä toisaalta voitaisi kiistääkään, koska asia oli tiedossa.

Onko Raumalla siihen varaa?Maahanmuutto on riistäytynyt täysin käsistä, eikä siis voi jatkua näin.

Olkoonkin että maahanmuuttajia virtaa maahan turvapaikkastatuksella, se ei tarkoita sitä että maan pitää vaan saada ne asutettua, jollei resursseja siihen ei ole.

Jos ei ole kykyä tai resusseja siihen, niin silloin ei ole.

Ensisijaisesti pitäisi laittaa Italian taso maksuihin, se karsisi pois onnen onkijat ja jättäisi jäljelle todelliset hätää kärsivät.

Irakin ja Somalian turvallisuusluokitukset ja palautusmahdollisuus saada vähintään samaksi kuin muilla Pohjoismailla.

Joka tapauksessa tilanne pitää saada hallintaan.
Lisää kommentti | Näytä kommentitKiireellinen kysely/kiintiöpakolaiset!
- 30.08.2015 - kirjoitus: 185

Lehdessä olleeseen kyselyyn vastasin näin:

Sanomalehti Länsi-Suomi tiedustelee sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä kaupunginhallituksen jäseniltä:
Helmikuussa 2014 Rauman kaupunginhallitus teki päätöksen vastaanottaa 20 kiintiöpakolaista.

1.) Onko tämä mielestäsi riittävä määrä vai tulisiko Rauman mielestäsi ottaa lisää kiintiöpakolaisia?

Ei yhtään.
Olen edelleen samaa mieltä kuin viimekertaisessakin pakolaispäätöksessä siitä että, muutamien pakolaisten ottaminen ei juurikaan auta tilannetta ja mielummin pyrkisimme kohdistamaan tukemme niille jättimäisille leireille missä hätä on suurin. Esim. lääkeavun muodossa.
Hyöty olisi moninkertainen verrattuna siihen mitä nyt muutamat henkilöt vain saisivat

2.) Perustelut kyllä/ei vastauksellesi? Eli miksi pitäisi/miksi ei pitäisi tarjota enempää kuntapaikkoja?

Tilanne Raumalla on sen verran heikko, että kertakaikkiaan ei ole varaa tässä tilanteessa ottaa pakolaisia.
Leikkauslistoja tehdään joka hallintoalueella ja juustohöylä pyyhkii armottomasti joka paikasta.
Olemmehan edelleen ÄRA statuksen alla, jo sen pitäisi olla selkeä merkki siitä että oman talouden kunnostaminen on ykkössijalla.
Vanhusten ja yleensäkin terveydenhoitoon pitäisi saada lisää resursseja ja koululaisten tilanne alkaa olla kestämätön jo senkin vuoksi, että jostain pitää puristaa rahaa homekoulukarusellin pysäyttämiseksi.

Ei tässä pelkkä "kasvojen pesu" auta "jotta saa nukkua yönsä rauhassa", kun kunnan sisällä on ihmisiä joille elämä on päivittäistä selviytymistä.

3.) Vapaa sana, mitä mietteitä suomalaisittain siitä, että maahan tulevien pakolaisten määrän ennustetaan nousevan ensimmäistä kertaa yli 90-luvun huipun?
(Vuonna 1993 Suomeen tuli 3 689 pakolaista, tänä vuonna jo 5 300 ihmistä on hakenut turvapaikkaa Suomesta).

Maailmassa on niin paljon pakolaisia ja hädänalaisia, että pelkkä pakolaisten ja muiden siirtolaisten vastaanottaminen ei muuta tai pelasta tilannetta. Pelkästään Euroopan vastaanottokyky ei kokonaisuudessakaan voi pelastaa tilannetta.
Ongelman parantamiseksi pitäisi tehokkaasti keskittyä siihen että lähtömaan asiat saadaan rauhoittumaan.
Monta kertaa on sanottu että Suomella on varaa ja Suomessa on hyvät olosuhteet, mielestäni pidän sitä jo kliseenä, hyvinvointi Suomi oli, ei ole enää.

-------------------------------------------------------------------


Edelleenkin on kysymys auki, mistä tähän turvapaikan ja vastaanottokeskusten ylläpitoon varat otetaan? Onko jossain "ylimääräinen rahalipas" mistä saa rahaa käyttää rajattomasti vai onko näihin käytettävät varat viilattu muista palveluista pois ja missä määrin?

Heitänkin tässä vähän palloa median suuntaan, että onko mahdollista suorittaa tutkivaa journalismia ja samalla selkeyttää mitä maksaa mikäkin ja mistä rahat siihen saadaan.

Ihan pieni pointti lopuksi, yleensä kun näitä asiota on esillä syystä tai toisesta, niin lehtikuvassa on pieni lapsi, joko äidin kanssa tai ilman, mutta kumminkin saapuvat turvapaikanhakijat ovat pääsääntöisesti nuoria miehiä. (tilastotietojen perusteella jopa yli 75%)

Lisää kommentti | Näytä kommentit

Pasin blogi» Siirry etusivulle
» Näytä kirjoitukset
» Näytä kommentit
» Lisää kirjoitus» Etsi blogistawww.perussuomalaiset.fiTämä sivu on ladattu
298,257
kertaa 1.1.2007 jälkeen.

PerusSuomalainen vaihtoehto Rauman ja Satakunnan edunvalvontaan.  © 2007-2008 Pasi Mäenranta